WiThings våg – Uppkopplad WiFi personvåg – Recension


OBS: Detta är en recension om en äldre version av Withings våg. Recension av nyare modell kommer inom kort. Då inlägget är flyttat så saknas bilder och vissa länkar är borttagna.

Nu är det över ett år sedan jag köpte min elektroniska och uppkopplade internet/Twitter våg från WiThings och på tiden att jag tar tag i att skriva en liten recension!

Designvåg?

Så här ser vågen ut i de två färger som finns tillgängliga:

Själv tycker jag den är riktigt snygg!

Vikt

Naturligtvis kan man ställa in om man vill mäta sin vikt i kilo (kg), eller pounds (lb). På det sistnämnda finns dessutom två val ”imperial lb UK” (stlb) eller ”imperial lb US” (lb).

Kroppsfett/Fettprocent (Fat) & Muskelmassa (Lean mass)

Dessa delar är det som skiljer WiThings från de flesta) andra elektroniska vågar (förutom uppkopplingen mot WiFi). Du kan helt enkelt mäta och få ut siffror om kroppsfett/fettprocent och muskelmassa. Väldigt bra om du börjar träna, banta eller gå på någon diet. Då kan du följa utvecklingen dag för dag och vecka för vecka!

BMI

BMI är ett ganska enkelt sätt för att avgöra om man är överviktig, ”normal” eller ”underviktig” eller kanske i värsta fall lider av fetma. BMI står för Body Mass Index och räknas helt enkelt ut på ens längd och vikt.

Statistik online

När vågen är installerad så kan du logga in hos WiThings för att kolla grafer och statistik för din vikt, fet och musikelmassa. Vill du kan du även exportera statistiken till CSV (Comma Separated Value) för att fixa egna grafer i Excel, Google Docs eller liknande. Dessutom finns det fina PDFer som man kan skriva ut.

iPhone & iPad


Förutom att kolla graferna på hemsidan kan du även få samma info på din iPhone eller iPad. Och ja, iPad-appen är iPad anpassad :)

Kopplingar & delning

Är du sugen på att dela statistiken till andra tjänster än WiThings så finns det väldigt bra möjligheter för det och det känns som WiThings verkligen lyssnar på vad deras kunder vill ha!
Här är en lista över ett par av de tjänster man kan koppla sin våg till och hur man kan dela sin information (valt de som jag själv tycker är intressanta och i vissa fall använder):

  • Andra användare (Grafer och/eller statistik) – Dela info till kompisar som har en WiThings våg och WiThings-konto
  • Publicera på egen hemsida/blogg – Lägg graferna på en egen sida på din hemsida eller blogg så vem som helst kan följa utvecklingen. Min graf hittar du under ”Vikt”. :)
  • Twitter – Twittra om din vikt varje vecka, dag eller gång du ställer dig på vågen :)
  • Facebook – WiThings har tagit fram en ganska kul Facebook applikation där man kan låta sina vänner gissa på hur viktutvecklingen kommer utvecklas framöver. Dock i beta än så länge.
  • Fitbit – Fitbit är ”Stegräknare 2.0″ som jag tidigare bloggat om och gillar. Riktigt skönt att få in sin vikt till min Fitbit-sida utan att behöva göra något!
  • Google Health – Projektet är ambitiöst men i Sverige är det ingen som använder det. Tanken är att man anger info om vikt, allergier etc för att sedan dela med sin läkare så han kan ställa diagnoser snabbare och bättre.
  • Runkeeper – Sajt där man loggar sin träning via en iPhone-app
  • + många, många fler…

Film om WiThings-vågen

Sammanfattning

Trotts priset (1499kr) så är jag fortfarande nöjd med mitt köp! Det är mycket pengar för en personvåg men det man får överväger i det här fallet tycker jag. Man får ju trotts allt en snygg och bra våg som dessutom mäter fler saker än de flesta och dessutom ständigt förnyas genom kopplingar till olika sajter, tjänster, appar och sociala nätverk. Jag kan lova att det blir betydligt roligare att hålla koll på vikten om du köper en WiThings våg!

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *