Shrtpack.com varning – Bluff – Spam

Idag fick jag ett SMS med en länk till en länk till shrtpack.com/13sw5se där de påstår att jag har ett paket att hämta ut. Det hålls dock inne tills jag betalat 10kr i avgift 🙂

Adressen pekas om till swtracet.blogspot.com/ en adress som knappast någon budfirma skulle ha eller använda. ”Mitt spårningsnummer” (SE34962LR) är dessutom förifyllt.

Naturligtvis är det en bluff så får du något liknande SMS-meddelande så släng det.

22 reaktioner till “Shrtpack.com varning – Bluff – Spam”

 1. 1000 tack för hjälpen. Fick ett idag och jag har inte köpt något på nätet. Detta måste vara en guldgruva för piraterna i dessa Black Fryday – och Jul -tider.

 2. Jag fick ett sms idag och googlade runt men du är den enda som tar upp detta. Misstankarna fanns och du verifierade dem så tack för det. Ha det bra.

 3. Jag fick den idag av en händelse hade jag skickat saker på posten.. slump? Hur fick de mitt nummer!!

 4. Fick det jag med och dum som ja va klickade ja hela vägen till betalning. Men där stod det att kortet var blockerat eller ip adressen m.m.

  Har det ändå gått igenom? Hur fan avslutar man de där abonemagent som det står under det finstilta!? 😬😬

 5. Fick samma sak alldeles nyss, skickat från ett icke-existerande telefonnummer (013-28398), fast länken de gav var till domänen ht7.biz/ (med diverse ”slumpade” siffror och bokstäver efter det). Förhandsgranskningen angav dock samma blogspot-adress.

  Brukar vanligtvis ignorera sådana saker helt (jag menar, om nånting skulle gå på tok med en paketleverans skulle knappast en mystisk biz-adress användas), men eftersom jag HAR ett paket på väg just nu och jag tidigare varit med om att paket stoppats vid gränsen och skickats tillbaka så klickade jag upp förhandsgranskningen. Men, eh, det blev knappast trovärdigare när jag såg ”blogspot” xD
  (Den bit av text från sidan som jag fick se verkar dessutom matcha det andra rapporterat från helt andra sidor.)

  Jag undrar, precis som Magnus, hur de får tag på folks telefonnummer… Ifall de bara plockar folk på måfå och hoppas att de har beställt nåt (ganska stor sannolikhet den här tiden på året, antar jag), eller om de har nån slags insider-information från nån tull- eller postterminal.

  Tänkte spara sms:et och jämföra det ”kundID” de gav mig med informationen på paketet sen. Om de matchar, då är det lite mer skrämmande än om de bara skickar ut till folk på måfå.

 6. Jag fick exakt samma SMS igår med exakt samma spårningsnummer som David här ovan. Överväger att polisanmäla.

 7. Tusen tack för varningen!
  Den hjälpte även oss, och vi hade också fått samma
  Paketnr: SE34962LR
  och dessutom följande:
  Order med leverans ID: 4589352.
  – Ej lamnat distributionsterminal.
  Följ din forsandelse: http://bit.do/sett51w5.
  +370(629)62 404.
  Och även där skulle det betalas frakt … (som vi med gott samvete kan skippa!) …
  Så det finns naturligtvis lite variationer vid det här laget.
  Hoppas att fler ser det här och undgår att bli bluffade!

 8. Jag har precis fått ett sms

  Forsandelse med ID-nummer: 3489341. FraktID: SE34962LR Vantar på svar fran lagerterminal. Folj din bestallning http://bit.do/6se9ttw5.

  Undertill är det en hel del text som avslutas med Alla nya användare deltar i en tävling om den produkten och att abonnemangsperiod på 4 provdagar ingår. Om testabonnemanget inte sägs upp debiteras fullt abonnemangspris (225.00 SEK) var 7. dag från ditt kreditkort.

  Jag har spärrat mitt kort.

 9. Tack. Det hjälpte mig att inte klicka på länken. Adressen såg fiskig ut från början.
  Det är så bra att ha inlägg som ditt.

 10. Order med leveransID: 649731. Paketnr: SE34962LR – Ej lamnat distributionsterminal. Folj din forsandelse: http://www.gf5.best/s/3r4ixs/cfq .
  Detta fick jag idag och blev osäker då jag väntar på ett paket. Som tur var googlade jag Paketnr: å din varning kom upp. Så tusen tack

 11. Tack för varningen,
  Jag fick samma sms idag. Väntar på ett paket, men länken såg lite skum ut så jag googlade och din info kom upp.
  Samma paket ID som i meddelande ovan: SE34962LR
  Sms:et kom från SE649761

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.