PrizeKing – SMS-spam – Kolla din mobillräkning! Tele2

De senaste dagarna har det kommit in ännu fler kommentarer på mina inlägg om PrizeKing, MuscleHeroes och PrizeChief.

En av kommentarerna var från X som precis som jag använder Tele2 och fått kostnaden på sin mobilräkning. P.g.a. det kollade jag mina mobilräkning och på den senaste har jag fått tre kostnader från PrizeKing på 50kr styck.

Jag kontaktade direkt Tele2 via deras kundchat och fick svaret ”Det ska jag naturligtvis kika på” (efter ca 6 minuter). Sedan hävdade de att jag godkänt på något sätt vilket jag inte gjort. Fick även påpeka gång på gång att det inte är så snyggt att skylla på kunden och ”inte kunna göra något”.

Då jag har bevis för att det är mer än jag som är drabbad och även att jag inte bekräftat någon tjänst så står jag på mig.

Det enda de kan göra (enligt de själva) är att lägga in en betalspärr på mitt nummer. En riktig fullösning som inte åtgärdar problemet i deras egna system och upplägg för denna typ av ”tjänster”.

Som tur är förlitar jag mig inte på SMS-tjänster hos SL och andra ställen som använder det och faktiskt tillför något.

Under min kontakt med Tele2 bad jag de återkomma till mig när de börjar inse hur omfattande problemet är så vi får se om de gör det inom kort. Jag misstänker att PrizeKing mfl in inom kort kommer tas upp i nyheterna och att Tele2 och andra telefonbolag då börjar bli lite mer tillmötesgående.

Fortsätt lämna kommentarer om du är drabbad och gärna även om hur din mobilleverantör hanterade (eller inte hanterade) problemet när du kontaktade dem.

6 reaktioner till “PrizeKing – SMS-spam – Kolla din mobillräkning! Tele2”

 1. Fick dessa sms förra månaden och nu har jag 150 kronor att betala på senaste fakturan från PrizeKing. Jag har inte godkänt nått och bara raderat alla sms. Sitter med Comviq supporten nu, får se vad dom säger.

 2. Comviq drar 150 kr för PriceKing . Då jag inte beställt tjänsten ber jag om ett underlag. Det finns inget men de kan ändå inte återbetala. Skandalös IT säkerhet på Comviq Tele2

 3. Hej, har ocksa samma problem. 2 debiteringar för något jag inte har en aning om. Comviq support hjälper inte med något…
  Har ni något nummer till det där företaget?

 4. Efter kontakt med Comviq bad dem mig att kontakta företaget och uppgifter till det enligt nedan.
  ————————————————————————-
  prizeking.se@silverlines.info

  0850522225
  Mvh Comviq
  ————————————————————————-

  Ringde numret men när man vill komma till kundsupporten så tar det lång tid med musik så la på.
  Meddelade Comviq att jag aldrig kommer betala dem här kostnaderna som kommer från PrizeKing och uppmanar att ingen annan gör det. Dem har skjutit fram min faktura tills vidare.

 5. Hej igen,

  Var tvungen att betala förra månadens faktura som inkluderade 150 kr för PrizeKing, men nu ser jag att kommande faktura är 150 kr billigare, pga att dom har fattat att det var en bluff verkar det som. Så jag får pengarna tillbaka!

 6. Efter att jag såg att jag fått följande sms kontaktade jag Tele2 angående detta. 100 kr hade de hunnit debitera. Fick spärra mitt abonnemang mot sms-köp… Får se jag kontaktar Tele2 igen för att försöka få igen mina pengar efter att jag polisanmält.

  ”Du har beställt en prenumeration på MuscleHeroes. Pris 50.00 SEK/1x vecka. För att bekräfta beställningen ange PIN-kod 9828”

  ”Du har startat en prenumeration på MuscleHeroes. Pris 50 kr/vecka. Skicka STOPP till 72144 for att avsluta Kundtjanst: 0200 753 411 (778mobile GmbH)”

  ”Du har en pågående prenumeration på muscleheroes. Den kostar 50 kr per vecka. Skicka STOPP till 72144 för att avsluta. Kundtjänst: 020 0753411)”

  ”Du har betalat 50 kr pa MuscleHeroes prenumeration. Pris 50 kr/vecka.Skicka STOPP till 72144 för att avsluta.Kundtjanst: 0200 753 411 (778mobile GmbH)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.