Homekit luftfuktare: Vocolinc Mistflow VH1


Kylan är här på riktigt vilket innebär torrare luft för många då luftvärmepumpen står och kör stor del av tiden. Själv löste jag problemet förra året med två stycken Vocolinc Mistflow VH1 förra året och är riktigt nöjd med dom. Då jag ville ha en smart luftfuktare med stöd för Homekit så fanns det inte många alternativ och verkar fortfarande inte finnas det. Så i år när det blev dags för ännu en luftfuktare så blev det en likadan igen. Så jag tar helt enkelt tillfället i akt och skriver en liten recension om den så andra kan göra ett bra köp.

Vocolinc?

Vocolinc är inte direkt ett välkänt varumärke så jag förstår om du är skeptisk. Det var jag också men jag har faktiskt testat två olika ”smarta hem” produkter från dem tidigare så jag var lite lugnare tack vare det.

Mistflow VH1

Mistflow har en vattentank på 2,5 liter vilket räcker länge. Exakt hur länge beror helt på vilken luftfuktighet du vill uppnå (bör ligga mellan 40-60%) och vilken storlek du vill ha på dropparna i ångan. För oss räcker det ca 3-4 nätter (då vi främst kör den) vilket stämmer bra med produktinformationen där det står upp till 30 timmar. Vill man inte bara köra med vanlig vattenånga så kan man droppa i valfri mängd doftolja och använda den som en ”aroma diffuser”.

Förutom en bra luftfuktare så får du även en inbyggd nattlampa som lyser upp vattentanken. Du kan själv välja färg och ljusstyrka. Hos oss är den dock avstängd 99% av tiden.

Dessutom är det inte bara Homekit som stöds utan även Google Home/Google Assistant och Alexa. Vill du bara styra den vanligt så finns även två knappar på framsidan. En för lampan och en för luftfuktaren.

Betyg

Majoriteten av de som köpt och testat Mistflow ger den riktigt bra betyg och på Amazon så har den fått 4,1 av 5 stjärnor från över 250 betyg. Jag håller med om betyget och från mig får den 4,5 av 5 stjärnor. De två saker man kan anmärka på är att designen kanske kunde varit snyggare och samma för deras app. Appen slipper man använda om man inte vill eftersom allt (lampan, färg och önskad luftfuktighet) går att styra via Apples Hem/Home-app. Enda undantaget är storleken på ångans droppar men det är ingen inställning man ändrar allt för ofta.

Prisnivån är helt OK då den kostar runt 750-800kr hos Proshop, Amazon och via Vocolinc själva. Behöver du inte alla smarta funktioner så kan du spara ett par hundralappar om du köper en icke smart luftfuktare. Men du kan också betala nästan det dubbla för en från Philips med liknande kapacitet.

Sammanfattning

Jag kan absolut rekommendera Vocolinc Mistflow VH1 om du gillar uppkopplade prylar och kör Homekit, Google eller Alexa hemma. Jag har som sagt haft 2 st i över ett år och beställde nyligen en tredje för att ha en i varje sovrum.

Läser du det här 2023 kan jag dock tipsa om att ta en titt på Airversas kommande luftfuktare som släpps i första kvartalet 2023. Designen är enligt mig riktigt läcker. Speciellt för att vara en luftfuktare. Tanken är betydligt större med sina 5,5 liter vilket kan vara både en fördel och nackdel beroende på hur man ser det. Prislappen är inte spikad men jag misstänker att den kommer landa runt 1500-2000kr. Den stora fördelen förutom designen är att det är den första luftfuktaren som kommer ha stöd för nya standarden Thread.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *