Apple Airpods Pro vs Sony WF-1000XM3


Första intryck

Den här jämförelsen är baserad på mina första intryck av Apple Airpods Pro jämfört med de lurar jag använder (mest) i dagsläget: Sony WF-1000XM3.

Apple Airpods Pro vs Sony WF-1000XM3

Storlek

Första intrycket är så klart att det är imponerande att Apple lyckats hålla nere storleken på både fodralet och lurarna. Det trotts att fodralet har trådlös Qi-laddning vilket Sony saknar. Sony har dock NFC vilket bör tilläggas även om det inte än samma sak.

Apple Airpods Pro vs Sony WF-1000XM3 topp/botten

Ljud

Vid en första provlyssning är det tydligt att det är en markant skillnad i basen hos Airpods Pro. Den är tyngre, starkare och bättre. Det är som natt och dag och jag börjar undra vad Sony egentligen håller på med. Till Sonys försvar ska man väl säga att första testet gjordes utan några inställningar. Med ljudläget ”Bass Boost” blir resultatet mer likvärdigt även om jag ändå föredrar basen i Airpods då den inte känns lika ”instängd”. Att skillnaden beror på Airpods ”ventiler” är en rimlig antagande. För skillnaden finns där. Jag är ingen audiofil och gillar bra bas och där vinner Airpods Pro helt klart.

Brusreducering

Brusreduceringen (ANC = Active Noice Cancellation / NC = Noice Cancellation) har jag inte kunnat testa ”på riktigt” än utan fått nöja mig med att testa hemma på olika sätt. Det är ingen superskillnad mellan de två men Apples brusreducering är ändå lite bättre.

Apple Airpods Pro vs Sony WF-1000XM3 hörlurarna 2

Passform

Tack vare att Airpods Pro är markant mindre och lättare så sitter de bättre än Sonys WF-100XM3.

Apple Airpods Pro vs Sony WF-1000XM3 hörlurarna 2

Batteritid

Batteritiden på Sonys lurar är 6h och på Airpods Pro 4,5h. Med caset ska båda klara 24h. Snabbladdningen är 30 minuter snabbare på Airpods och det är lustigt att Sony inte kunde klämma ut mer än 24h med tanke på storleken på fodralet.

Apple Airpods Pro vs Sony WF-1000XM3 sida

Parkoppling & anslutning

Jag har sedan första dan hatat Sony för deras dåliga parkoppling och anslutning. Tack vare ett antal uppdateringar har det förbättrats men är fortfarande ett irritationsmoment då och då när de tappar kopplingen med mobilen. Både för ena hörluren men ibland båda. I början var jag bra sugen på att lämna tillbaka lurarna. Det är för ofta jag behövt gå in och aktivt aktivera Bluetooth, pilla med inställningarna och trotts att lurarna är i så får jag:

Pris

Apple Airpods Pro kostar 3190kr och Sony WF-1000XM3 2590kr. Kollar man lurar i denna prisklassen bör de extra hundralapparna inte göra så mycket skillnad. Speciellt inte när man kollar på andrahandsvärdet på Apple-produkter.

Apple fanboy?

Ja, jag är en ”Apple fanboy” och varit sen start men är ändå kritisk. Men med produkter som Airpods Pro så visar Apple var skåpet ska stå enligt mig. Hade Sonys lurar varit bättre så hade jag fortsatt använda dem men nu får de bli utbytta och kanske funkar de bättre med en Android-telefon (då kan man även utnyttja NFC i alla fall). Hur man än vrider och vänder på det så är Airpods Pro bättre på alla punkter. I alla fall för alla som inte kör Android och/eller är audiofiler.

Följ mig

Gillar du prylar så börja gärna följa bloggen via RSS och på YouTube. Det uppskattas och ger mig en spark i baken med mina ambitioner kring att testa fler prylar och även göra det i videoform framöver 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *