Shrtpack.com varning – Bluff – Spam

Idag fick jag ett SMS med en länk till en länk till shrtpack.com/13sw5se där de påstår att jag har ett paket att hämta ut. Det hålls dock inne tills jag betalat 10kr i avgift 🙂

Adressen pekas om till swtracet.blogspot.com/ en adress som knappast någon budfirma skulle ha eller använda. ”Mitt spårningsnummer” (SE34962LR) är dessutom förifyllt.

Naturligtvis är det en bluff så får du något liknande SMS-meddelande så släng det.

11 reaktioner till “Shrtpack.com varning – Bluff – Spam”

 1. 1000 tack för hjälpen. Fick ett idag och jag har inte köpt något på nätet. Detta måste vara en guldgruva för piraterna i dessa Black Fryday – och Jul -tider.

 2. Jag fick ett sms idag och googlade runt men du är den enda som tar upp detta. Misstankarna fanns och du verifierade dem så tack för det. Ha det bra.

 3. Fick det jag med och dum som ja va klickade ja hela vägen till betalning. Men där stod det att kortet var blockerat eller ip adressen m.m.

  Har det ändå gått igenom? Hur fan avslutar man de där abonemagent som det står under det finstilta!? 😬😬

 4. Fick samma sak alldeles nyss, skickat från ett icke-existerande telefonnummer (013-28398), fast länken de gav var till domänen ht7.biz/ (med diverse ”slumpade” siffror och bokstäver efter det). Förhandsgranskningen angav dock samma blogspot-adress.

  Brukar vanligtvis ignorera sådana saker helt (jag menar, om nånting skulle gå på tok med en paketleverans skulle knappast en mystisk biz-adress användas), men eftersom jag HAR ett paket på väg just nu och jag tidigare varit med om att paket stoppats vid gränsen och skickats tillbaka så klickade jag upp förhandsgranskningen. Men, eh, det blev knappast trovärdigare när jag såg ”blogspot” xD
  (Den bit av text från sidan som jag fick se verkar dessutom matcha det andra rapporterat från helt andra sidor.)

  Jag undrar, precis som Magnus, hur de får tag på folks telefonnummer… Ifall de bara plockar folk på måfå och hoppas att de har beställt nåt (ganska stor sannolikhet den här tiden på året, antar jag), eller om de har nån slags insider-information från nån tull- eller postterminal.

  Tänkte spara sms:et och jämföra det ”kundID” de gav mig med informationen på paketet sen. Om de matchar, då är det lite mer skrämmande än om de bara skickar ut till folk på måfå.

 5. Jag fick exakt samma SMS igår med exakt samma spårningsnummer som David här ovan. Överväger att polisanmäla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.