Shrtpack.com varning – Bluff – Spam

Idag fick jag ett SMS med en länk till en länk till shrtpack.com/13sw5se där de påstår att jag har ett paket att hämta ut. Det hålls dock inne tills jag betalat 10kr i avgift 🙂

Adressen pekas om till swtracet.blogspot.com/ en adress som knappast någon budfirma skulle ha eller använda. ”Mitt spårningsnummer” (SE34962LR) är dessutom förifyllt.

Naturligtvis är det en bluff så får du något liknande SMS-meddelande så släng det.

GameLords SMS-spam – Mobimilia BV – Varning

Ännu mer SMS-spam 🙁

Får du detta så kolla din mobilräkning nu och de kommande veckorna. Kontakta även din mobiloperatör och blockera betaltjänster som dras via mobilräkningen.

SMS-spamet ser ut som nedan och stort tack till Rebecca som skickade in detta!

Du har betalat 60 kr pa GameLords prenumeration. Pris 60 kr/vecka.Skicka STOPP till 72144 för att avsluta.Kundtjanst: 0200 753 411 (Mobimilia BV)

Får du samma eller ett liknande så lämna gärna en kommentar med info.

PrizeKing – SMS-spam – Kolla din mobillräkning! Tele2

De senaste dagarna har det kommit in ännu fler kommentarer på mina inlägg om PrizeKing, MuscleHeroes och PrizeChief.

En av kommentarerna var från X som precis som jag använder Tele2 och fått kostnaden på sin mobilräkning. P.g.a. det kollade jag mina mobilräkning och på den senaste har jag fått tre kostnader från PrizeKing på 50kr styck.

Jag kontaktade direkt Tele2 via deras kundchat och fick svaret ”Det ska jag naturligtvis kika på” (efter ca 6 minuter). Sedan hävdade de att jag godkänt på något sätt vilket jag inte gjort. Fick även påpeka gång på gång att det inte är så snyggt att skylla på kunden och ”inte kunna göra något”.

Då jag har bevis för att det är mer än jag som är drabbad och även att jag inte bekräftat någon tjänst så står jag på mig.

Det enda de kan göra (enligt de själva) är att lägga in en betalspärr på mitt nummer. En riktig fullösning som inte åtgärdar problemet i deras egna system och upplägg för denna typ av ”tjänster”.

Som tur är förlitar jag mig inte på SMS-tjänster hos SL och andra ställen som använder det och faktiskt tillför något.

Under min kontakt med Tele2 bad jag de återkomma till mig när de börjar inse hur omfattande problemet är så vi får se om de gör det inom kort. Jag misstänker att PrizeKing mfl in inom kort kommer tas upp i nyheterna och att Tele2 och andra telefonbolag då börjar bli lite mer tillmötesgående.

Fortsätt lämna kommentarer om du är drabbad och gärna även om hur din mobilleverantör hanterade (eller inte hanterade) problemet när du kontaktade dem.

PrizeChief och MuscleHeroes – Varning för SMS-spam

För cirka en månad sen skrev jag ett varnande inlägg om SMS-spam från PrizeKing. Nu när jag kollade kommentarerna efter semestern så har jag fått en hel del kommentarer från folk som har fått likadana SMS. Det enda positiva med det är att ett par också nämnde liknande SMS-bluffar med andra namn.

Så för att hjälpa fler att undvika bli lurade så varnar jag nu för både PriceChief och MuscleHeroes som är liknande SMS-spam som PriceKing. 🙁

Svara inte på SMS:en eller gör något. Radera bara och skulle du av misstag redan skicka ”STOPP” eller fått en dragning på din mobilrälning som är kopplat till detta så bör du kontakta företaget där du har ditt mobilabonnemang så de kan ta bort kostnaden och förhindra att fler kostnader uppkommer.

Tipsa oss om SMS-spam

Har du fått liknande SMS-spam från andra ”tjänster”, spel eller sajter så skriv gärna en kommentar med så mycket info som möjligt så kan vi varna alla andra. Det viktigaste är: Namn på spelet/tjänsten och nummer som de vill att man ska svara/bekräfta till. Vill du dela med dig av skärmdumpar så får du gärna maila dem till david(at)david.nu

PrizeKing SMS beställning – Varning för spam 72144

Uppdatering: Har du fått ett SMS som detta eller liknande så bör du kolla din mobilräkning direkt och dessutom be din mobilleverantör att blockera betaltjänster. (För de som du använder finns oftast bättre lösningar i alla fall.)

Idag fick jag flera bluff SMS som ser ut som nedanför:

Du har beställt en prenumeration på PrizeKing. Pris 50 kr/vecka. För att bekräfta beställningen ange PIN-kod 056553

Du har startat en prenumeration pa PrizeKing. Pris 50 kr/vecka. Skicka STOPP till 72144 for att avsluta Kundtjanst: 0200 753 411 (Industrial Electronics PTE LTD)

Googlade runt lite både på PrizeKing och 72144 och hittade direkt en hel del som visar att det är en bluff. I fallet med PrizeKing så verkar de varit aktiva med liknande spam i andra länder sen flera år tillbaka. I Sverige verkar det dock vara ganska nytt.

För numret 72144 hittade jag liknande bluffar där de som skickat STOP istället blivit fakturerade 100kr i veckan! Fult! Dessutom verkar det vara väldigt jobbigt att få bort från sin mobilräkning.

Så det du bör göra om du får ett eller flera liknande SMS är att helt enkelt radera dom!

Inte sett någon som ringt numret till ”kundtjänst” men misstänker att det är ett dyrt betalnummer som gör att du får betala en hel del och sedan inte blir borttagen.

Andra versioner av liknande bluffar har varit:

Du har en pågående prenumeration på Espabit Abo. Den kostar 100 kr per vecka. Skicka STOPP till 72144 för att avsluta. Kundtjänst: 0770 930 031

Har du fått ett liknande SMS eller flera? Lämna gärna en kommentar. Speciellt om det är en annan version än de vi nämnt här! Då hjälper du andra hitta detta inlägget precis som du och förhindrar att de blir lurade.

Donera organ

Idag gjorde jag det som alla bör göra: Anmälde mig till donationsregistret.

Det innebär kort och gott att mina organ och/eller vävnader kan komma till nytta för andra när jag dör. Dels genom transplantation och dels via forskning. Det finns många möjligheter att själv bestämma vad som får och inte får användas. Så även om man tror att själen bor i hjärtat eller ögonen så är det inte anledning att donera andra organ.

Självklart känns det lite olustigt att tänka på sin egen död och ta ställning till den men om det kan rädda eller göra någon annans liv bättre så är det värt det.
Du kan själv anmäla dig här och det tar bara 1 minut med Bank ID. 🙂

Vill du läsa mer så finns det bra info på länken ovan samt livsviktigt.se.

Nu när det är gjort för min del så är jag peppad på att ta tag i en annan sak jag tänkt på länge – gå ur kyrkan.

Halloween – Nytt projekt

Arbetet med mina rabattsajter Black-friday.se, Fri-frakt.nu m.fl. fortsätter och flyter på bra. Därför börjar jag nu jobba med lite nya liknande projekt. Ett av dom är en sajt om Halloween – Halloweens.se.

Eftersom Halloween snart är här så är det dåligt med tid att få några bra placeringar tills dess. Men nästa år bör det se betydligt bättre ut. Ska bli rätt kul att fördjupa mig i Halloween, dess historia och intresset i Sverige.

Nystart

Efter att ha haft fullt fokus på jobb med SEO:d och mina rabattsajter (Black-Friday.se m.fl.) så är det dags att ta tag i david.nu. Sajten har legat nere länge p.g.a. ett strulande webbhotell (Oderland) som numera är utbytt till FSdata. Därav nertiden.

Eventuellt kommer jag lägga in de gamla inläggen efterhand. I alla fall de som känns viktigast på ett eller annat sätt.