Svenska kyrkan

Gå ur kyrkan – Hej då Svenska Kyrkan

Efter att ha valt att donera organ blev jag peppad på att ta tag i att gå ur kyrkan. Något som jag tänkt på länge men inte tagit tag i. Dels eftersom jag trodde det var krångligt och jobbigt.

Jag googlade lite och hittade att man kan göra det online gratis och snabbt så jag skickade in direkt. Det tar ca en vecka innan man får bekräftelse och i mitt fall tog det bara 5 dagar.

Anledningen till att jag valt att gå ur Svenska kyrkan är att jag inte är troende och vrider och vänder mig när jag behöver besöka kyrkan. Alla sjunger sånger och ber men nästintill ingen är troende på riktigt. Det är bara något som hör till de fåtal gånger man av en eller annan anledning ”måste” gå till kyrkan.

När jag kollade på hur mycket man sparar när man går ut ur kyrkan blev jag väldigt förvånad över hur mycket det rör sig om. För min del så sparar jag ca 4000kr per år. Det blir ca 115 000kr fram till pensionen. Det är pengar som gör bättre nytta på annat håll. Från att investera och låta växa till att skänka till de som verkligen är behövande i världen.

Jag köper alla argument om att kyrkan gör en hel del för samhället men jag betalar hellre när jag använder någon av de tjänsterna och vill gärna välja själv till vem och vad jag skänker pengar till.

Vill du också gå ur kyrkan kan du göra det gratis här:
http://www.offentligt.se/

Det är den tjänsten jag testat och kan bekräfta att den fungerar.
Du kan göra det direkt på din smartphone och det är till och med smidigare där eftersom du då kan skriva under med ditt finger istället för att försöka återskapa din signatur med en muspekare som jag gjorde.

En kommentar till “Gå ur kyrkan – Hej då Svenska Kyrkan”

  1. Nu kanske du tycker det här är den konstigaste kommentaren du fått och att jag är en galning MEN: när jag gick ut kyrkan började allt i mitt liv gå åt helvete – när jag sedan gick med igen – blev allt kanon igen. Hehe.. Tillfällighet eller inte. Jag chansar inte igen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.